Perilica rublja u kućanstvu jedan je od najčešće korištenih kućanskih aparata. Ovisno o veličini našeg kućanstva, ona može raditi skoro pa svaki dan. U njoj stalno izmjenjujemo ture crne i svijetle odjeće i oslanjamo se da će nam dostaviti besprijekorne rezultate baš svaki put.

Ali, što učiniti kada primjetimo da naša najveća pomoćnica više ne funkcionira tako dobro?

Nakon nekog vremena zna se dogoditi da naše rublje ne izlazi više tako mirisno iz perilice, pa čak i da se osjeti neugodan miris iz samog bubnja perilice.  

ZAŠTO NAŠA PERILICA VIŠE NE PERE DOBRO?

Mnogi razlozi mogu stajati iza ovog problema, primjerice taloženje sredstava za pranje rublja unutar same perilice, kamenac u vodi, predugo držanje vlažnog ili mokrog rublja unutar samog bubnja što pogoduje razvitku bakterija i raznih gljivica koje mogu pojačati neugodan miris.

Upravo zbog toga važno je redovno održavanje same perilice koje možete napraviti sami kod kuće u nekoliko vrlo jednostavnih koraka, sa sredstvima koja se mogu pronaći u svakom kućanstvu. Potrebni su Vam:

  • alkoholni ocat
  • soda bikarbona
  • spužva ili krpa

POSTUPAK ČIŠĆENJA PERILICE RUBLJA

1.Izvadite posudu u koju stavljate detergent i detaljno je isperite uz pomoć spužve ili četke jer ona je najćešće mjesto nakupljanja gljivica

2.Namjestite perilicu na najduži program i najvišu temperaturu te dodajte u posudu šalicu sodu bikarbone, a u bubanj ulijte litru alkoholnog octa

3.Pustite da perilica odradi cijeli program jer ova kombinacija će se riješiti neugodnih mirisa. Ukoliko je potrebno, kada program završi,sa krpom ponovno prebrišite unutrašnjost bubnja alkoholnim octom.

4. Redovno cistite filter perilice, iako nije zacepljen

5. Držite vrata perilice otvorena kako bi se bubanj osusio I kako se ne bi stvarale dodatne gljivice od vruceg i vlaznog zraka kad nakon pranja zatvorite vrata bubnja

Ovakav postupak čišćenja perilice potrebno je raditi ovisno o učestalosti korištenja perilice u Vašem kućanstvu,bitno je samo biti redovan.

Otvori chat
1
Trebate pomoć?
Pozdrav! :)
Kako Vam možemo pomoći?