Sportaši i entuzijasti za fitness znaju koliko je važna kvalitetna sportska odjeća. Izrađena od tehničkih materijala dizajniranih za poboljšanje performansi i udobnosti tijekom vježbanja, ova odjeća može biti prilično skupa. Stoga je od vitalne važnosti znati kako pravilno održavati ove odjevne predmete kako bi zadržali svoju funkcionalnost i izgled.

Čitanje etiketa

Prvi korak u održavanju sportske odjeće je čitanje i razumijevanje uputa na etiketi. Proizvođači obično pružaju specifične smjernice za pranje, sušenje i njegu proizvoda na temelju materijala i konstrukcije. Bez obzira na materijal, većina sportske odjeće se preporučuje prati u hladnoj vodi i sušiti na zraku kako bi se očuvala elastičnost i funkcionalnost.

Pranje

Sportska odjeća često je izložena znoju, koji može uzrokovati miris i oštećenja materijala ako se ne opere pravilno. Preporučljivo je odjeću prati odmah nakon treninga, ako je moguće. Ako to nije moguće, isplati se barem isprati odjeću kako bi se uklonio znoj.

Važno je koristiti deterdžent koji je prikladan za tehničke tkanine. Neki redoviti deterdženti mogu oštetiti tehničke materijale ili ostaviti ostatke koji mogu začepiti mikroskopske pore u tkaninama, umanjujući njihovu sposobnost da “dišu”.

Sušenje

Iako mnoge tehničke tkanine mogu izdržati sušenje u sušilici, sušenje na zraku je obično najsigurniji način da se osigura dugovječnost vaše sportske odjeće. Visoke temperature u sušilici mogu oštetiti elastična vlakna ili uzrokovati skupljanje.

Skladištenje

Kada ne koristite sportsku odjeću, važno je pravilno je skladištiti. Odjeću treba skladištiti na suhom i hladnom mjestu, daleko od izravnog sunčevog svjetla koje može izblijedjeti boje. Također, izbjegavajte gomilanje odjeće kako bi zrak mogao cirkulirati i kako bi se spriječilo stvaranje plijesni.

S pravilnom njegom, vaša sportska odjeća neće samo izgledati bolje i trajati duže, već će i nastaviti raditi svoj posao – čuvajući vas suhima, udobnima i spremnima za bilo koji izazov na vašem putu fitnessa.

Otvori chat
1
Trebate pomoć?
Pozdrav! :)
Kako Vam možemo pomoći?