Sušenje rublja ponekad je noćna mora, a rezultati variraju od sušenja do sušenja i ovise o načinu sušenja koji izaberete. Sušenje rublja na zraku ljeti je sasvim solidna opcija jer rublje je relativno brzo suho, ali koliko će se brzo rublje osušiti ipak ponajviše ovisi o vremenu. Ako padne pljusak ili zapuše snažan vjetar, naše friško osušeno rublje je opet mokro ili razneseno po cijelom susjedstvu i krećemo ispočetka, nerijetko ponovno ubacujući rublje na pranje. Prebacimo li sušenje rublja u stan ili kuću, mokro rublje pogoduje stvaranju vlage što nije zdravo za dišni sustav kao ni za vlažnost cijelog stana. Treća solucija koja ostaje je sušenje rublja u sušilici, ali koji put nam se čini kako kod sušenja u sušilici cijelo vrijeme pokušavamo odgonetnuti koji je to program nakon kojeg će rublje biti savršeno suho, jer jednom se presuši, a drugi put pa izađe mokro.

Postoji mnogo razloga zašto je u bilo koje doba godine ipak najbolje prepustiti brigu oko sušenja rublja profesionalnoj praonici i riješiti se ovog dosadnog posla. U nastavku vam donosimo 4 najbitnija razloga zašto je sušenje rublja u profesionalnoj praonici bolja ideja od pronalazaka efikasnih načina sušenja kod kuće.

1. Lako i brzo sušenje većih komada rublja

sušenje rublja na zraku

Ako nas pitate koje je najgore rublje za sušenje kod kuće odgovor je uvijek isti:

  1. Posteljina (popluni, deke, jastučnice)
  2. Zimska odjeća (pernate jakne, vuneni kaputi, skafanderi)

 Prvo zato što je potrebna cijela vječnost da se operu zato što se pretežno peru u kadama ili lavorima jer većinu ovog rublja, pogotovo posteljinu (deke i poplune), ne možemo ugurati u naše male kućne perilice. Zaseban je problem detaljno sušenje istih, jer sušenje u sušilici ne dolazi u obzir, što zbog veličine, što zbog osjetljivosti tkanina i punjenja.

Sušenje na zraku jedina je opcija za ovo rublje, ali prostor gdje se može posušiti kao i vremenski uvjeti, glavni su čimbenici na koje ne možemo utjecati i znaju predstavljati poveći problem. Ako imate ogromnu terasu ili veliko dvorište sa snažnim štrikom za robu i ljeto je, možda ste još i dobro prošli, ali u malom stanu s balkonom od 2 metra kvadratna, nemoguće je posušiti ovo rublje ljeti, dok hladnije doba godine ne dolazi u obzir. Rublje se tada danima cijedi na balkonu, sakupljajući pelud i miomirise grada, a zbog izloženosti jakom suncu može i izblijediti.

 Upravo iz ovih razloga je sušenje posteljine i zimskih jakni najbolje prepustiti profesionalcima. U profesionalnim praonicama koriste se sušilice za rublje puno većeg volumena i već unutar jednog sata od donošenja rublja možete doći pokupiti friško opranu i osušenu posteljinu i jakne te se riješiti brige u jedno popodne.

2. Sušenje velike količine rublja u kratkom vremenskom periodu

sušenje rublja obitelj

Obitelji s djecom često znaju dnevno prati i po jednu perilicu rublja, pogotovo ako su djeca mala. Sve to mokro i svježe oprano rublje potrebno je brzo osušiti kako bi na red za sušenje stigla sljedeća tura, što koji put jednostavno nije moguće, pa se nađemo u situaciji da se roba suši po cijelom stanu ili su nam balkoni i terase pretvoreni u sušione rublja umjesto u mjesta za uživanje i ispijanje kave.

 Isti problem još većih razmjera događa se kod iznajmljivača apartmana i kuća za odmor koji jednostavno nemaju mjesta za sušenje toliko velike količine rublja, uz dodatni problem nedostatka vremena, jer nemali broj puta desi se kako rublje koje je stavljeno na pranje mora biti spremno za goste već za nekoliko sati. Ovisimo li o sušenju na zraku ili kućnoj sušilici, nemoguće je sve osušiti u kratkom vremenskom roku jer sušilica suši i do dva sata, dok sušenje na zraku ovisi o tome kakvo je vrijeme.

Kod profesionalnih sušilica u praonicama možemo sušiti i do 18 kilograma rublja po ciklusu, što je u gotovo 4 puta više od standardnih kućnih perilica i sušilica. Sušenje plahti i navlaka za poplune u profesionalnoj praonici oslobađa nam vrijeme i veliku količinu prostora koji možemo iskoristiti za puno bolje stvari.

3. Nema utjecaja vanjskih čimbenika na sušenje rublja

sušenje rublja u praonici

Sušenje na zraku iako jedna od boljih opcija, vrlo je nesigurna. Ako je vani sunčano i toplo  rublje će se posušiti brzo, no ako se vrijeme promjeni i zapuše južina, zna se desiti kako se rublje suši danima. Rublje koja se predugo suši poprima miris plijesni i sve je samo ne svježe. Također, kod sušenja na zraku često se događa da je rublje puno peludi koja nekima od nas može izazvati alergijske reakcije. Kod sušenja na suncu, pogotovo u ljetnim danima, jačina sunčevih zraka može izblijedi boju pa tako ostanemo s haljinom koja ja na jednoj strani svjetlije, a na drugoj tamnije boje.

 Profesionalne praonice suše rublje u bilo koje doba dana neovisno o tome pada li vani pljusak ili sije sunce. Kako se kod sušenja koriste profesionalne sušilice koje će u kratkom vremenu nježno osušiti rublje sve vrste, vi možete bezbrižno obavljati svakodnevne zadatke umjesto da žurite kući kod prve naznake ljetnog pljuska.

Profesionalne praonice suše rublje u bilo koje doba dana neovisno o tome pada li vani pljusak ili sije sunce. Kako se kod sušenja koriste profesionalne sušilice koje će u kratkom vremenu nježno osušiti rublje sve vrste, vi možete bezbrižno obavljati svakodnevne zadatke umjesto da žurite kući kod prve naznake ljetnog pljuska.

4. Profesionalno rukovanje kod sušenja

profesionalna praonica

Ako ste odlučili kupiti sušilicu i uzeti pod kontrolu sušenje rublja bez utjecaja vanjskih čimbenika, sigurno ste se našli u sasvim novom problemu kojeg niste očekivali. Naime, sušilice iako dolaze s debelim priručnikom nisu najjednostavnije za rukovanje. Da, postoji tisuću opcija koja jamče savršeno osušeno i mirisno rublje, ali sa sušilicom dolaze i određeni problemi. Kako sušilica ispuhuje topli zrak u prostoriju u kojoj se nalazi, temperatura u stanu se može značajno povisiti, što vam u vrućim ljetnim mjesecima nikako nije od koristi. No najgori je dio pronalazak savršenog programa za sušenje određene vrste rublja. Koliko god puta pročitali upute čini vam se kako ne možete pronaći idealni program, a dok pogađate, vaše rublje iz sušilice izlazi ili presušeno te ga je nemoguće ispeglati, ili pak premokro, pa morate uključivati ciklus ispočetka.

 Kod profesionalnih praonica osoblje prolazi detaljnu obuku rukovanja s profesionalnim sušilicama koje imaju puno više opcija nego kućne sušilice. Ovisno u rublju koje donesete, osoblje točno zna kakav program će najbolje odgovarati kako bi vaše rublje iz praonice izašlo savršeno osušeno i neoštećeno. Samim time štedite svoje vrijeme i nervozu, ali i osiguravate da će rublje duže ostati novo.

Profesionalne praonice-najbolji izbor za sušenje rublja

Sušenje rublja vječita je borba vremenskih prilika i prostora koji imamo na raspolaganju za sušenje ili pogađanje idealnih programa sušilice. Na kraju često ostanemo frustrirani i nezadovoljni te nam se čini kako nam se život vrti oko pranja, sušenja i peglanja rublja. Ako imamo malu djecu ili iznajmljujemo apartmane govorimo o potpuno novom nivou kaosa i organizacije. Prepustite svoje probleme u ruke profesionalaca koji će vam osigurati čisto i detaljno posušeno rublje, a vi svoje vrijeme iskoristite za puno važnije stvari.

Otvori chat
1
Trebate pomoć?
Pozdrav! :)
Kako Vam možemo pomoći?