Hrvatska živi od turizma. Obala sezonu odrađuje junački na 200%, 3-4 mjeseca u godini, dok se na kontinentu sezona spaja iz jedne u drugu bez prevelikih pauzi. Većina apartmana, restorana i ostale popratne turističke infrastrukture, vezana je upravo uz mala poduzeća koja su temelj turizma u Hrvatskoj. Ako ste vlasnik malog poduzeća, razmislite koliko vremena i dodatne energije vam oduzima pranje, sušenje i slaganje rublja, kad pričamo o svakodnevnom danu u vašoj maloj firmi? Ako je vaš odgovor, “jako puno”, onda je pravo vrijeme da razmislite o delegiranju problema zvanog prljavo rublje, prema profesionalnoj praonici.

Prednosti za korištenje komercijalne praonice rublja kod malih poduzeća

U svoje slobodno vrijeme (koje kod malih poduzeća realno skoro pa i ne postoji) bavite se sa tisućama problema za koje i jeste i niste spremni. Bolesni radnici kada je sezona na vrhuncu, puknute cijevi i pokvareni kućanski aparati koje treba zamjeniti istog časa jer drugi gosti dolaze u smještaj ili pak pokvarene škrinje pune namirnica u jeku blagdanskih domjenaka u vašem restoranu. Sve te elemente uspješno organizirate (uz pokoju sijedu vlas) ali kad stignete dom, iz vešeraja ili vrlo često vlastite kupaonice gleda vas brdo prljavih plahti, krpa i stoljnjaka, a mjesta i što je najbolje, vremena niotkuda. U tom trenutku počnete razmišljati o delegiranju problema s rubljem u profesionalnu praonicu, ali vam po glavi prolazi stotine pitanja. Hoće li mi to biti preskupo? Isplati li mi se ovaj dodatni trošak? Koje su prednosti, osim što sami ne morate prati rublje?

Na jednom mjestu donosimo vam 4 osnovne prednosti korištenja usluga komercijalnih praonica kako bi vam barem malo pomogli u dilemi.

1. Kvalitetniji i duži vijek trajanja rublja i životni prostor bez utvrde od plahti

Prljava posteljine ili zmazani stoljnjak u velikoj većini slučajeva dovoljan su razlog za nezadovoljstvo klijenta jer, budimo realni, svi očekujemo odličnu čistoću kao minimum profesionalne usluge. Razlika između vas i profesionalne praonice rublja je u činjenici što, praonice koriste profesionalna sredstva za čišćenje rublja kojima je zadaća efikasno otkloniti mrlje ali i održati kvalitetu rublja. Svako pranje rublja u praonici poboljšava izgled i teksturu vašeg rublja jer je razlika u tretiranju rublja impresivna. Vama se kod kuće od silne brzine može dogoditi da operete crveni ubrus sa bijelim stoljnjacima i završite sa flamingo rozom bojom cijelog seta stoljnjaka i laganim kaosom u glavi. A tek sušenje? Ako je vrijeme lijepo..još je sve pod kontrolom, ali ako pada kiša stan vam se pretvara u utvrdu plahti, a kuhanje ne dolazi u obzir, jer niti jedan gost ne voli spavati u plahtama koje mirišu po pohancima. 

Jednako je važno održavati svoj materijal čistim kao i motivirati klijente da rezerviraju vašu uslugu. Dakle, umjesto da pokušavate biti i profesionalni pružatelj usluga i profesionalna praonica rublja, delegirajte pranje rublja komercijalnoj praonici rublja, a vi se u isto vrijeme, fokusirate na vođenje svog poslovanja, izgradnju tima i na potrebe klijenata.

2. Više vremena za vašu tvrtku

Kada planirate svakodnevne zadatke i troškove svoje male tvrtke, zapamtite da je vrijeme jednako važno kao i novac. Uz sve odgovornosti koje dolaze s vođenjem posla, poput zapošljavanja osoblja, upravljanja troškovima i ostalih tekućih poslova, čisto rublje bi vam trebalo biti posljednja stvar na umu. Komercijalne praonice rublja ne samo da pomažu vašim zaposlenicima da budu produktivni, učinkoviti i usredotočeni na važnija poslovna pitanja od pranja rublja, već vam daju i dodatno vrijeme jer praonice osim što će oprati vaše rublje, organiziraju i prikupljanje i dostavu rublja na vaša vrata.  

3. Štedite novac – da tako je, dobro ste pročitali

Jasno je kao dan da u malim poduzećima svaka lipa dobro dođe i već je unaprijed isplanirano kamo ide koja kuna. Pranje rublja u profesionalnim praonicama omogućuje vam da uštedite na nevjerojatnoj količini deterđenata, omekšivaća i ostalih popratnih sredstava koje morate kupiti kako bi održali rublje čistim. Osim sredstava za pranje rublje tu je i smanjenje računa za struju kao i izbjegavanje uvijek najdražih računa za održavanje i popravak perilica i sušilica koje se kao što svi to jako dobro znamo, pokvare usred sezone, kada najmanje treba.  

4. Dodatni prostor za poslovni rast

Unajmljivanje komercijalne praonice rublja preduvjet je ako želite podići svoju malu tvrtku na višu razinu. Komercijalne praonice imaju svu potrebnu opremu za pranje čestih i velikih količina rublja. Komercijalne usluge pranja rublja služe samostalnim vlasnicima i malim poduzećima jer profesionalno rješavaju problem koji vama oduzima vrijeme i novac, a rezultat nikad nije toliko dobar i profesionalan. Komercijalne praonice posjeduju strojeve i osoblje za rukovanje bilo kojom količinom rublja, bilo da se radi o pranju 10 ili 1000 kilograma rublja dnevno. Samim time, prebacivanjem usluge na profesionalne praonice možete bez brige povećati opus svoga poslovanja jer je kapacitet nemjerljivo veći, i nudi mogućnost rasta ili smanjivanja, ovisno o vašim poslovnim potrebama.  

Kojim tvrtkama se preporučuje korištenje usluga industrijske praonice rublja?

Komercijalne usluge pranja rublja ulaganje su u čistu posteljinu, bolju uslugu klijentima i oslobađanje slobodnog vremena za bitnije probleme. Neke od mnogih malih tvrtki koje će imati koristi od komercijalne usluge pranja rublja su:

  • Hoteli, moteli, apartmani
  • Fitness centri
  • Ordinacije za terapeutsku masažu
  • Toplice i bazeni
  • Zdravstveni i medicinski centri

Korištenje komercijalne usluge pranja posteljine i rublja pomaže u povećanju produktivnosti i dajem vam mogućnost da nesmetano obavljate svoj posao kojim se u biti trebate bacviti cijelo vrijeme. Umjesto da cijele dane razmišljate o tome peru li se krpe, kako ću danas osušiti plahte i jurite doma čim se malo namreškaju oblaci, fokustirajte se na svoje klijente, a problem rublja prepustite nama.

Otvori chat
1
Trebate pomoć?
Pozdrav! :)
Kako Vam možemo pomoći?